20150914_blogreceptheader

Verjaardagen waren bij ons thuis vroeger (en nog steeds overigens) altijd een groot feest. Volop Achterhoekse gezelligheid (ik ben opgegroeid in het mooie Exel, een gehucht bij het Gelderse Lochem) en een woonkamer vol met familie en vrienden. Een groot feest met slingers, cadeaus én arretjescake! Een superlekkere, maar oh zo ongezonde (#countthememoriesnothecalories) cake die mijn moeder de dag van te voren maakte. Aan deze chocoladebom (een groot voordeel van jong zijn --> je nog niet bezig (hoeven te) houden met calorieën ;)) heb ik heel veel goeie herinneringen en daarom deel ik het recept dan ook graag met jullie in het kader van onze #sweetmemories maand.

Wat is Arretjescake?
Volgens het alwetende wikipedia: Arretjescake (ook: Arretjenofcake en in Limburg pletskeskoek) is een koude cake die traditioneel in verschillende Nederlandse streken gegeten wordt dat zijn oorsprong vindt in het een promotieboekje van Nederlandsche Oliefabrieken (NOF) Calvé-Delft. Calvé voerde destijds twee soorten vet, te weten Delfia, een soort frituurvet van kokosvet, en Delfrite, een soort margarine. Recept nummer 100 was Arretje's cake. Het kon van beide producten gemaakt worden, waarbij in de zomer Delfia werd aanbevolen, omdat de cake anders te slap zou blijven. (bron: Wikipedia: Arretjescake)

Hoe maak je arretjescake?
Het leuke van dit recept is, dat het niet alleen superlekker is, maar ook nog eens supersimpel! Je hebt de cake in 10 minuten gemaakt en dan is het eigenlijk alleen nog maar een kwestie van geduldig wachten tot dat de cake is opgestijfd (minimaal 2 uur in de koelkast).
Op www.lekkerensimpel.com vonden we het recept en een handig bereidingsfilmpje. Enjoy!

Heb jij ook een recept met #sweetmemories? We vinden het leuk als je het met ons deelt! #sweetmemories #chocstar

Groetjes, Annefrid

Chief Executive Chocolate Maker CHOCSTAR

De hele maand september staan bij CHOCSTAR in het teken van het delen van mooie herinneringen & #sweetmemories! Bij elke choco krijg je daarom deze maand een speciale limited edition CHOCSTAR Memory Card cadeau. Superleuk om jouw herinnering, speciale gebeurtenis of andere bijzondere dag mee vast te leggen en met ons te delen via social media (hashtag #sweetmemories, #chocstar)! Daarnaast krijg je bij elke bestelling 10% korting op een door jou zelf samengestelde OGU en kun je een OGU t.w.v. €149,00 winnen! Voor meer informatie check: www.chocstar.nl/sweetmemories.