Life is too short to eat boring chocolate.

Annefrid Imenkamp

Chocolade draait om pure emotie. Daar zijn we in onze jaren als chocolademakers wel achter gekomen. En dat is ook het allermooiste van dit prachtproduct: chocolade is áltijd goed, zeker om te geven. Of de gelegenheid nu groot of klein is, bij Chocstar geloven we dat ieder moment zo’n lekker en goed cadeau verdient. 

A chocolate star is born!

Het eerste (cacao)boontje werd in 2007 gezaaid toen onze Chief Executive Chocomaker Annefrid op wereldreis was en bij een Amerikaanse bezinepomp kennismaakte met de spetterende firecracker reep. Een spannende donkere chocoladereep volgestopt met popping candy, chilipeper en zout. Eenmaal thuis zocht ze tevergeefs naar haar nieuwe favoriete reep en toen ze het 4 jaar later nog niet uit haar hoofd kon zetten besloot ze het zelf eens proberen te maken. 

Al snel nadat Annefrid haar firecracker recept had geperfectioneerd, vroeg ze zich af: “wat als ik ook chocolade maak met andere smaken en toppings?” Daarvoor vertrok ze naar een meerdaagse chocoladecursus en terwijl ze daar tussen de professionele chocolatiers stond bedacht ze haar business: Chocstar! Nét voor het hoogseizoen begon, lanceerde Chocstar in september 2011. 

Een groots chocoladeverhaal

Bij Chocstar maken we écht lekkere cadeaus van (h)eerlijke Belgische chocolade. Sinds 2013 worden al onze chocoladecadeaus gemaakt onder leiding van top-chocolatier Manuel, in ons Amsterdamse chocoladelab. De kracht van Chocstar zit in de persoonlijke aanpak die we hanteren, daarom werken we met een klein, hecht team aan ons grootse chocoladeverhaal. Samen met onze klanten verspreiden we het mooie gebaar van chocolade geven, want ieder moment is persoonlijk en belangrijk.

Gaandeweg hebben we chocolade mogen maken om te geven op gelukkige, grappige, maar ook verdrietige momenten. Dat is precies wat ons chocoladebedrijf zo bijzonder maakt, de persoonlijke en soms hartverwarmende momenten die we samen met onze klanten mogen beleven. Altijd een passend gebaar voor de klant waarmee diens ontvanger een glimlach op het gezicht, een hart onder de riem gestoken of een fantastische boodschap krijgt. Dat is de magie van chocolade.

(H)eerlijke chocolade

Chocolade maken is voor ons een creatief proces dat het allerbeste met de hand wordt gedaan. Met de allerlekkerste chocolade van Callebaut uit België worden al onze chocoladecadeaus handmatig door de beste chocolatiers gemaakt. Voor ons is het belangrijk dat chocolade voor iedereen goed is, daarom gebruiken we enkel deze duurzame en verantwoorde chocolade waarbij de cacaoboeren een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. 

Om er zeker van te zijn dat de Chocstar cadeaus volledig authentiek én handgemaakt zijn, krijgt al onze chocolade een certificaat van echtheid. Hiermee geven we de garantie dat ieder stuk chocolade als een waar kunstwerk echt met de grootste zorg, liefde en aandacht is gemaakt. Helemaal uniek en persoonlijk!