Life is too short to eat boring chocolate.

Annefrid Imenkamp

Chocolade draait om pure emotie. Daar zijn we in onze jaren als chocolademakers wel achter gekomen. En dat is ook het allermooiste van dit prachtproduct: met chocolade zit je áltijd goed. Zeker wanneer je het aan een ander geeft. Of de gelegenheid nu groot of klein is, verdrietig of juist heel vrolijk, bij Chocstar geloven we dat ieder moment een lekker en mooi cadeau verdient.

A chocolate star is born!

Het eerste (cacao)boontje werd in 2008 gezaaid toen onze Chief Executive Chocolatemaker Annefrid op wereldreis was en bij een Amerikaanse bezinepomp kennismaakte met de spetterende Firecracker reep. Een spannende donkere chocoladereep volgestopt met knettersuiker, chilipeper en zout. Eenmaal thuis zocht ze tevergeefs naar haar nieuwe favoriete reep en toen ze het 3 jaar later nog niet uit haar hoofd kon zetten besloot ze het zelf te maken.

Al snel nadat Annefrid haar Firecracker recept had geperfectioneerd, vroeg ze zich af: “Wat als ik ook chocolade maak met nieuwe smaakcombinaties?” Daarom vertrok zij naar een meerdaagse chocoladecursus en terwijl ze daar tussen de professionele chocolatiers stond, ontstond haar businessidee voor Chocstar. Nét voor de feestdagen, in september 2011, werd Chocstar officieel geboren.

Een groots chocoladeverhaal

Bij Chocstar maken we écht lekkere cadeaus van (h)eerlijke Belgische chocolade. Sinds 2013 worden al onze chocoladecadeaus gemaakt onder leiding van top-chocolatier Manuel, in ons Amsterdamse chocolab. De kracht van Chocstar zit in de persoonlijke aanpak die wij hanteren, daarom werken we met een klein, hecht team aan ons grootse chocoladeverhaal. Samen met onze klanten verspreiden we het mooie gebaar van chocolade geven, want ieder moment die jij en daarmee ook wij hiervoor pakken is voor ons even belangrijk.

In de afgelopen jaren hebben we ontzettend veel chocolade mogen maken ter gelegenheid van gelukkige, grappige, maar ook verdrietige momenten. Dat is precies wat ons chocoladebedrijf zo bijzonder maakt; de persoonlijke en soms hartverwarmende momenten die wij samen met onze klanten mogen beleven. Een passend gebaar waarmee de gever een glimlach op het gezicht tovert, een hart onder de riem steekt of een fantastische boodschap bezorgt aan de ontvanger. Dát ervaren wij als de magie van chocolade.

(H)eerlijke chocolade

Chocolade maken is een creatief proces dat het beste met de hand wordt gedaan. Met de allerlekkerste chocolade van Callebaut uit België worden al onze chocoladecadeaus handmatig door de beste chocolatiers gemaakt. Voor ons is het belangrijk dat chocolade goed is, ook voor de makers. Daarom gebruiken we, waar mogelijk, duurzame ingrediënten en materialen. Onze chocolade wordt ingekocht onder het Cacao Horizons programma dat bijdraagt aan het voorkomen van kinderarbeid en cacaoboeren helpt in hun onderneming.

De Chocstar cadeaus zijn volledig authentiek én handgemaakt. Daarom krijgen al onze producten een certificaat van echtheid waarmee we garanderen dat ieder stuk chocolade als een waar kunstwerk met de grootste zorg, liefde en aandacht is gemaakt. Helemaal uniek en persoonlijk!