Lieve mensen, door personeelstekort bij PostNL kan in sommige gevallen de bezorging helaas iets langer duren dan je gewend bent.

Life is too short to eat boring chocolate.

Annefrid Imenkamp

Chocolade draait om pure emotie. Daar zijn we in onze jaren als chocolademakers wel achter gekomen. En dat is ook het allermooiste van dit prachtproduct: met chocolade zit je áltijd goed. Zeker wanneer je het aan een ander geeft. Of de gelegenheid nu groot of klein is, verdrietig of juist heel vrolijk, bij Chocstar geloven we dat ieder moment een lekker en mooi cadeau verdient.

A chocolate star is born!

Het eerste (cacao)boontje werd in 2008 gezaaid toen Chief Executive Chocolatemaker Annefrid op wereldreis was en bij een Amerikaanse bezinepomp kennismaakte met de spetterende Firecracker reep. Een spannende donkere chocoladereep volgestopt met knettersuiker, chilipeper en zout. Eenmaal thuis zocht ze tevergeefs naar haar nieuwe favoriete reep en toen ze het 3 jaar later nog niet uit haar hoofd kon zetten besloot ze het zelf te maken.

Al snel nadat Annefrid haar Firecracker recept had geperfectioneerd, vroeg ze zich af: “Wat als ik ook chocolade maak met nieuwe smaakcombinaties?” Daarom vertrok zij naar een meerdaagse chocoladecursus en terwijl ze daar tussen de professionele chocolatiers stond, ontstond haar businessidee voor Chocstar. Nét voor de feestdagen, in september 2011, werd Chocstar officieel geboren.

Een groots chocoladeverhaal

Bij Chocstar maken we écht lekkere cadeaus van (h)eerlijke chocolade van de Chocolatemakers. Sinds 2013 worden al onze chocoladecadeaus gemaakt onder leiding van top-chocolatier Manuel, in ons Amsterdamse chocolab. De kracht van Chocstar zit in de persoonlijke aanpak die wij hanteren, daarom werken we met een klein, hecht team aan ons grootse chocoladeverhaal. Samen met onze klanten verspreiden we het mooie gebaar van chocolade geven, want ieder moment die jij en daarmee ook wij hiervoor pakken is voor ons even belangrijk.

In de afgelopen jaren hebben we ontzettend veel chocolade mogen maken ter gelegenheid van gelukkige, grappige, maar ook verdrietige momenten. Dat is precies wat ons chocoladebedrijf zo bijzonder maakt; de persoonlijke en soms hartverwarmende momenten die wij samen met onze klanten mogen beleven. Een passend gebaar waarmee de gever een glimlach op het gezicht tovert, een hart onder de riem steekt of een fantastische boodschap bezorgt aan de ontvanger. Dát ervaren wij als de magie van chocolade.

Echt (H)eerlijke 100% biologische chocolade

Chocolade maken is een creatief proces dat het beste met de hand wordt gedaan. Met de allerlekkerste chocolade van de Chocolatemakers uit Amsterdam worden al onze chocoladecadeaus handmatig door de beste chocolatiers gemaakt. Voor ons is het belangrijk dat chocolade goed is, ook voor de makers. Daarom gebruiken we, waar mogelijk, duurzame ingrediënten en materialen en werken wij met chocolade van de Chocolatemakers. ‘Chocolatemakers’ maken al meer dan 10 jaar op ambachtelijke wijze de heerlijkste chocola in hun Amsterdamse fabriek. Biologisch en geheel op zonne-energie. Met hun ijzersterke principes op gebied van klimaat, boerenwelzijn en biodiversiteit zijn zij een nodige tegenhanger van de misstanden in de rest van de chocolade- industrie. En alsof dat nog niet genoeg is, is de smaak van hun chocola simpelweg waanzinnig! Bij Chocstar draait alles om bijzondere momenten en emoties, en we zijn extra blij dat niet alleen de ontvanger een warm hart wordt toegedragen met deze heerlijke cadeaus, maar dat ook de cacaoboeren en de natuur blij worden van elk verstuurd cadeau. Lees hieronder wat dat betekent voor al onze chocoladecadeaus die met oprechte zorg voor mens en natuur zijn gemaakt.

Bean-to-bar

 ”Bean-to-bar” verwijst naar het proces waarbij een chocoladeproducent vanaf de oogst van cacaobonen betrokken is, om de arbeids- en leefomstandigheden van boeren direct te verbeteren. Slechts enkele bedrijven beheersen deze volledige keten, zoals Chocolatemakers, die samenwerkt met boeren en coöperaties in Congo, Peru, Nicaragua en Colombia.

Een leefbaar inkomen

Chocolatemakers betaalt hun boeren meer dan het Fairtrade gemiddelde, zij betalen een leefbaar inkomen aan alle boeren waar zij mee samenwerken. Zo zijn boeren niet gedwongen hun kinderen te laten werken en kunnen ze zelf genieten van verbeterde arbeidsomstandigheden en werktijden. Dit zorgt ervoor dat de natuurgebieden waarin de cacao groeit niet beschadigen!

100% biologisch & duurzaam

Bio-certificering is onderworpen aan strenge eisen, waaronder het verbod op gevaarlijke pesticiden. Dit gaat niet alleen om jouw gezondheid en het milieu, maar ook om de veiligheid van kinderen en boeren in de oorsprongsgebieden. De chocolade van de Chocolatemakers die wij gebruiken is bio-gecertificeerd en daarmee bescherm je niet alleen jezelf en de natuur, maar ook degenen aan het begin van de productieketen.

De Chocstar cadeaus zijn volledig authentiek én handgemaakt. Daarom krijgen al onze producten een certificaat van echtheid waarmee we garanderen dat ieder stuk chocolade als een waar kunstwerk met de grootste zorg, liefde en aandacht is gemaakt. Helemaal uniek en persoonlijk!