Lieve mensen, PostNL is momenteel superdruk dus houd er rekening mee dat jouw pakketje wat vertraging kan oplopen. Be patient & take care. 

Verzending & Betalen

Lieve mensen,
Door de huidige situatie gunnen jullie elkaar in groten getale een onbezorgd genietmomentje met behulp van onze chocoladecadeaus, dank hiervoor! Het is hartverwarmend te zien hoe lief jullie voor elkaar zijn, juist nu. 

Wij doen met ons kleine team hard ons best om alle bestellingen te verwerken en de chocoladecadeaus te versturen. Door de drukte ligt de eerstvolgende verzenddatum daarom wellicht iets verder weg dan je normaal van ons gewend bent (je ziet de eerstvolgende verzenddatum tijdens het personaliseren van het cadeau). De chocoladecadeaus worden na verzending z.s.m. door PostNL veilig bezorgd in de brievenbus. 

Heb je vragen?
Houd er rekening mee dat een reactie van onze kant wellicht langer op zich laat wachten dan je normaal van ons bent gewend. Daarnaast ondervindt ook PostNL ongekende drukte waardoor de bezorging van jouw pakketje mogelijk vertraging oploopt. 

Excuses voor het eventueel ongemak, wij hopen op je begrip en geduld in deze bizarre tijden.
Take care. ❤


Bestel je op werkdagen, dan wordt jouw chocolade de volgende werkdag gemaakt en verzonden. Onze op de valrepen kun je zelfs tot 17.00 uur bestellen. De onderstaande tabel heeft betrekking op zendingen binnen Nederland. Voor zendingen naar België en Duitsland geldt een langere overkomstduur variërend van 1 tot 4 werkdagen. 

 

 Besteldag

 Verzenddag  

 Verwachte* bezorgdag

 Maandag vóór 8.30 uur
 Maandag na 8.30 uur

 Maandag
 Dinsdag

 Dinsdag
 Woensdag

 Dinsdag vóór 8.30 uur
 Dinsdag na 8.30 uur

 Dinsdag
 Woensdag

 Woensdag
 Donderdag

 Woensdag vóór 8.30 uur
 Woensdag na 8.30 uur

 Woensdag
 Donderdag

 Donderdag
 Vrijdag

 Donderdag vóór 8.30 uur
 Donderdag na 8.30 uur

 Donderdag
 Vrijdag

 Vrijdag
 Zaterdag

 Vrijdag vóór 8.30 uur
 Vrijdag / zaterdag /  zondag

 Vrijdag
 Maandag

 Zaterdag
 Dinsdag 

 

Wij verzenden onze chocoladecadeaus in binnen en buitenland met PostNL

Voor de bezorging van jouw chocoladecadeau(s) schakelen we PostNL in die binnen Nederland streeft het overgrote deel van de chocoladecadeaus de volgende werkdag te bezorgen. Er bestaat echter dus een kans dat de chocolade iets langer nodig heeft om jou of de ontvanger te bereiken. Het is verstandig hier rekening mee te houden bij het kiezen van jouw verzenddatum.  

 

Verzendmethodes
Voor de verzending van jouw chocoladecadeau(s) kun je kiezen uit verschillende verzendmethodes:

Nederland

1. PostNL Brievenbuspakje+ (€2,95)
2. PostNL Pakketverzending (€5,95)
3. PostNL Pakketverzending incl. coolpack (€6,95) - Alleen beschikbaar op warme dagen
4. Store Pick up - Deze methode is momenteel uitgeschakeld aangezien we onze fysieke winkel preventief hebben gesloten i.v.m. het corona virus.

 

Buitenland

PostNL Pakketverzending (€7,95)

 

Brievenbus

 

Waaraan moet de brievenbus voldoen?

Voor een tijdige bezorging is het belangrijk dat de brievenbus op het ontvangstadres voldoet aan de eisen van PostNL. Kijk hier voor meer informatie over de eisen van PostNL. Het belangrijkste is dat de inwerpopening minimaal 3,2 cm hoog is en 26,5 cm lang. De meeste vertraging in bezorging van de chocoladecadeaus wordt namelijk veroorzaakt doordat de brievenbus onverhoopt hier niet aan voldoet en inwerpopening te klein is. Dit komt wel eens voor bij portiekwoningen en oude deuren. Het gebruik van klepjes met een veerconstructie, stroken rubber of stugge tochtborstels verkleinen de inwerpopening ook waardoor de brievenbusdoos niet in de brievenbus past en de chocolade niet bezorgd kan worden. Het gebruik hiervan wordt dan ook afgeraden.

 

Chocolade cadeau geven?

Indien je chocolade een cadeautje is dan kun je aangeven op welke dag je de chocolade graag verstuurd wil hebben. We zorgen dan dat de chocola die dag tijdig wordt afgeleverd bij PostNL die de verdere verwerking en verzending verzorgen. Het proces is hetzelfde als wanneer je zelf een chocolade in de brievenbus zou doen of afgeeft op het postkantoor. De PostNL streeft het overgrote deel van de brievenbus- en pakketzendingen de volgende werkdag te bezorgen. Het is echter dus mogelijk dat de door jou bestelde chocolade langer nodig heeft om de ontvanger te vinden. Het is verstandig hier rekening mee te houden bij het kiezen van jouw verzenddatum. Heeft de ontvanger een huisdier dat bij de post kan? Dan is het verstandig de ontvanger van tevoren te informeren. 

Tip: Heb je een absolute deadline voor de bezorging van de chocolade (bijvoorbeeld een verjaardag, trouwdag etc), neem dan geen risico, laat de choco dan minimaal één dag eerder versturen! (NB: Hoe graag we het ook zouden willen maar helaas kunnen we bij te late levering van de choco niet overgaan tot creditering van de choco en/of bezorgkosten, sorry).

 

Last Minute Orders

Aangezien alle choco custom made is hebben we meestal 1 dag (zie bovenstaand) nodig om de choco te maken maar heb je een spoedbestelling? Stuur ons dan even een mailtje en we kijken wat we kunnen regelen! Of check de op de valrepen! Op werkdagen vóór 17:00 uur besteld, dezelfde dag op de post! Handig!

 

Spoedbestelling?

Wil je jouw chocolade met spoed in huis hebben? Stuur ons een mailtje via het contactformulier en dan bekijken we wat we voor je kunnen doen!

  

Bezorgen

Alle chocolade van Chocstar wordt verstuurd met de PostNL. De chocolade past bijna altijd door de brievenbus dus ook als je niet thuis bent wordt de chocolade gewoon afgeleverd.

 

Gekoeld verzenden boven de 25 °C

In de warmere lente- en zomermaanden moet de chocolade iets harder z'n best doen om z'n mannetje te staan in de hogere temperaturen waar we deze maanden (hopelijk) mee te maken krijgen. Daarom versturen we de choco, om de kwaliteit te waarborgen, op dagen waarop de temperaturen oplopen enkel als pakketzending in een extra verkoelend jasje. We verpakken de chocolade samen met een koelelement in een speciale (opnieuw te gebruiken) thermo-envelop. Deze isolerende koelverpakking zorgt ervoor dat de choco langer koel blijft tijdens z'n reis van het chocoladelab naar de ontvanger. De verzendkosten voor deze pakketverzending (PostNL) met koelverpakking zijn €6,90.   

 

Geen zendingen bij een hittegolf

Omdat we gewoonweg de kwaliteit van de chocolade helaas niet kunnen waarborgen tijdens de reis van ons chocoladelab naar de brievenbus van het ontvangstadres versturen we bij langdurig hoge temperaturen even geen chocolade. We zullen dit heel duidelijk communiceren op onze website. In de tussentijd kunnen er gewoon choco's worden besteld en ingepland alleen zullen we de choco op een later tijdstip versturen. Staat de verzending van jouw chocoladecadeau al ingepland op een van de dagen dat er geen chocolade wordt verzonden, dan nemen we contact met je op met een oplossing. 

 

Chocolade terugsturen/retourneren?

Het is mogelijk je chocolade terug te sturen in het geval deze niet aan je verwachtingen voldoet mits er aan een aantal voorwaarden is voldaan, meer informatie over het retourneren van chocolade kun je hier vinden

 

Betalen

Bij Chocstar kun je veilig & eenvoudig betalen op verschillende manieren, te weten:

Voor iDeal, Visa & Mastercard betalingen maken wij gebruiken van de diensten en de beveiligde betalingsomgeving van Mollie. Vanuit het bestelproces wordt je automatisch - langs een beveiligde verbinding van Mollie of Paypal - doorgeleid naar de elektronische betaalomgeving van je eigen bank (iDEAL) of de beveiligde Paypal betaalomgeving.

 

Heb je vragen? Check onze veelgestelde vragen of stuur ons een mailtje.