Lieve mensen, door personeelstekort bij PostNL kan in sommige gevallen de bezorging helaas iets langer duren dan je gewend bent.

Verzending & Betalen

Wij verzenden onze chocoladecadeaus in binnen en buitenland met PostNL

Voor de bezorging van jouw chocoladecadeau(s) schakelen we PostNL in die binnen Nederland streeft het overgrote deel van de chocoladecadeaus de volgende werkdag te bezorgen. Er bestaat echter dus een kans dat de chocolade iets langer nodig heeft om jou of de ontvanger te bereiken. Het is verstandig hier rekening mee te houden bij het kiezen van jouw verzenddatum. Is het chocoladecadeau voor een speciale datum? Dan adviseren we een dagje extra te nemen voor de bezorging. 

 

Verzendmethodes
Voor de verzending van jouw chocoladecadeau(s) kun je kiezen uit verschillende verzendmethodes:

Nederland

1. PostNL Brievenbuspakje+ (€3,50)
2. PostNL Brievenbuspakje+ incl. coolpack (€4,50) - Alleen beschikbaar op warme dagen
3. PostNL Pakketverzending (€6,95)- Let op: Past NIET door de brievenbus
4. PostNL Pakketverzending incl. coolpack (€7,95) - Alleen beschikbaar op warme dagen - Let op: Past NIET door de brievenbus
5. Store Pickup (Radarweg 32A, Amsterdam Westelijk Havengebied) 

Buitenland

  1. PostNL Pakketverzending (€7,95) - Let op: Past NIET door de brievenbus
  2. PostNL Pakketverzending incl. coolpack (€8,95) - Alleen beschikbaar op warme dagen - Let op: Past NIET door de brievenbus

 

Verzenddatum (niet bezorgdatum)

Alhoewel PostNL binnen Nederland streeft het overgrote deel van de chocoladecadeaus de volgende dag (dinsdag t/m zaterdag*) te bezorgen kan het voorkomen dat ze iets langer nodig hebben voor de bezorging van jouw chocoladecadeau. Wij geven je de mogelijkheid om de verzenddatum (ma-vr) te kiezen tijdens het bestellen, omdat wij kunnen garanderen dat we de chocolade op deze datum verzenden. Is het chocoladecadeau voor een speciale datum? Dan adviseren we een dagje extra te nemen voor de bezorging.

*Op zondag en maandag wordt er geen brievenbuspost bezorgd.
*Kijk hier voor meer informatie over de verschillende statusmeldingen van de track & trace van PostNL brievenbuspakjes.

Brievenbus

Waaraan moet de brievenbus voldoen?

Voor een tijdige bezorging is het belangrijk dat de brievenbus op het ontvangstadres voldoet aan de eisen van PostNL. Kijk hier voor meer informatie over de eisen van PostNL. Het belangrijkste is dat de inwerpopening minimaal 3,2 cm hoog is en 26,5 cm lang. De meeste vertraging in bezorging van de chocoladecadeaus wordt namelijk veroorzaakt doordat de brievenbus onverhoopt hier niet aan voldoet en inwerpopening te klein is. Dit komt wel eens voor bij portiekwoningen en oude deuren. Het gebruik van klepjes met een veerconstructie, stroken rubber of stugge tochtborstels verkleinen de inwerpopening ook waardoor de brievenbusdoos niet in de brievenbus past en de chocolade niet bezorgd kan worden. Het gebruik hiervan wordt dan ook afgeraden.

 

Chocolade cadeau geven?

Indien je chocolade een cadeautje is dan kun je aangeven op welke dag je de chocolade graag verstuurd wil hebben. We zorgen dan dat de chocola die dag tijdig wordt afgeleverd bij PostNL die de verdere verwerking en verzending verzorgen. Het proces is hetzelfde als wanneer je zelf een chocolade in de brievenbus zou doen of afgeeft op het postkantoor. De PostNL streeft het overgrote deel van de brievenbus- en pakketzendingen de volgende werkdag te bezorgen. Het is echter dus mogelijk dat de door jou bestelde chocolade langer nodig heeft om de ontvanger te vinden. Het is verstandig hier rekening mee te houden bij het kiezen van jouw verzenddatum. Heeft de ontvanger een huisdier dat bij de post kan? Dan is het verstandig de ontvanger van tevoren te informeren. 

Tip: Heb je een absolute deadline voor de bezorging van de chocolade (bijvoorbeeld een verjaardag, trouwdag etc), neem dan geen risico, laat de choco dan minimaal één dag eerder versturen! (NB: Hoe graag we het ook zouden willen maar helaas kunnen we bij te late levering van de choco niet overgaan tot creditering van de choco en/of bezorgkosten, sorry).

 

Bezorgen

Alle chocolade van Chocstar wordt verstuurd met de PostNL. De chocolade past bijna altijd door de brievenbus (mits anders aangegeven bij de verzendmethodes) dus ook als je niet thuis bent wordt de chocolade gewoon afgeleverd.

 

Gekoeld verzenden boven de 25 °C

koelverpakking voor het versturen van chocolade

In de warmere lente- en zomermaanden moet de chocolade iets harder z'n best doen om z'n mannetje te staan in de hogere temperaturen waar we deze maanden (hopelijk) mee te maken krijgen. Daarom versturen we de choco, om de kwaliteit te waarborgen, op dagen waarop de temperaturen oplopen in een extra verkoelend jasje. We verpakken de chocolade samen met een koelelement in een speciale (opnieuw te gebruiken) thermo-envelop. Deze isolerende koelverpakking zorgt ervoor dat de choco langer koel blijft tijdens z'n reis van het chocoladelab naar de ontvanger. De verzendkosten voor de brievenbusverzending (PostNL) met koelverpakking zijn €4,25 en voor de pakketverzending (PostNL) met koelverpakking €7,45. Afhankelijk van de verwachte temperaturen worden deze methodes beschikbaar in het systeem tijdens het bestellen. Tijdens het bestellen zie je gemakkelijk welke verzendmethode(s) beschikbaar zijn op de door jou gewenste verzenddatum. 

 

Geen zendingen bij een hittegolf

Omdat we de kwaliteit van de chocolade helaas niet kunnen waarborgen tijdens de reis van ons chocoladelab naar de brievenbus van het ontvangstadres versturen we bij langdurig hoge temperaturen even geen chocolade. We zullen dit heel duidelijk communiceren op onze website. In de tussentijd kunnen er gewoon choco's worden besteld en ingepland alleen zullen we de choco op een later tijdstip versturen. Staat de verzending van jouw chocoladecadeau al ingepland op een van de dagen dat er geen chocolade wordt verzonden, dan nemen we contact met je op met een oplossing. 

 

Chocolade terugsturen/retourneren?

Het is mogelijk je chocolade terug te sturen in het geval deze niet aan je verwachtingen voldoet mits er aan een aantal voorwaarden is voldaan, meer informatie over het retourneren van chocolade kun je hier vinden

 

Betalen

Bij Chocstar kun je veilig & eenvoudig betalen op verschillende manieren, te weten:

Voor iDeal, Visa & Mastercard betalingen maken wij gebruiken van de diensten en de beveiligde betalingsomgeving van Mollie. Vanuit het bestelproces wordt je automatisch - langs een beveiligde verbinding van Mollie of Paypal - doorgeleid naar de elektronische betaalomgeving van je eigen bank (iDEAL) of de beveiligde Paypal betaalomgeving.

 

Heb je vragen? Check onze veelgestelde vragen of stuur ons een mailtje.