Chocolade, wij krijgen er geen genoeg van en dus delen we na de recepten van de chocoladefudge met pepernoten en de chocoladecake met pepernoten ook nog heel graag onze all time favorite: Arretjes Cake met Pepernoten. (Een mooie aanvulling op het ‪‎arretjescake‬ recept van onze chief dat we vorig jaar al eens deelden).

Wat heb je nodig voor een Arretjescake met pepernoten ?

  • 100 gram pure chocolade in kleine stukjes/callets (wij gebruikten pure chocolade callets van Callebaut)
  • 200 gram kruidnoten (eventueel verkruimeld) (ook lekker met speculaas trouwens)
  • 150 gram roomboter (ongezouten)
  • 150 gram donkere basterdsuiker
  • 60 gram cacaopoeder


Hoe lang ben je er druk mee? 

5 minuutjes voorbereiden, 10 minuutjes bereiden en 2-3 uur wachten als de cake in de koelkast staat op te stijven.

Hoe maak je de cake?

  1. Leg een stuk bakpapier op de bodem van een cakevorm. Tip: Maak een prop van het vel bakpapier, als je deze vervolgens uit elkaar haalt is het bakpapier veel makkelijker te vormen en kun je de ovenschaal hierdoor veel makkelijker bekleden.
  2. Smelt de boter in een pan, zet het fornuis uit wanneer de boter is gesmolten.
  3. Doe de stukjes chocolade bij in de pan en roer het geheel totdat het volledig gesmolten is.
  4. Meng het cacaopoeder en de basterdsuiker.
  5. Doe het chocolademengsel samen met het cacaopoeder en de basterdsuiker in een kom.
  6. Doe de pepernoten erbij en meng alles goed door elkaar.
  7. Giet het mengsel in de cakevorm.
  8. Nu komt het moeilijkste gedeelte: zet de cakevorm met het mengsel in de koelkast en wacht 2 tot 3 uur tot de cake goed is opgestijfd...even doorzetten maar het is zeker de moeite waard!
  9. Haal de cake uit de koelkast, snijd deze in plakjes en smullen maar!

Enjoy!

chocolade recept voor de feestdagen