Dit recept is een mooie aanvulling op het arretjescake recept van onze chief:
Met Sinterklaas in aantocht is het tijd voor een recept met kruidnoten.
- Kruidnoten (200 gram)
- Chocolade (100 gram)
- Donkere basterdsuiker (150 gram)
- Cacaopoeder (60 gram)
1. Smelt 150 gram boter in een pannetje en smelt de chocolade in de magnetron.
2. Vet een cakevorm in met een klontje boter en bedek de vorm vervolgens met bakpapier.
3. Meng de gesmolten boter met de cacao en de basterdsuiker.
4. Hak de kruidnoten grof en voeg de kruidnoten en de gesmolten chocolade toe aan het boter-suiker mengsel.
5. Giet het mengsel in de cakevorm en druk het goed aan.
6. Zet de arretjescake 2 uur in de koelkast. Snijd de cake hierna in plakken.
Bron & foto's: Culy: www.culy.nl/recepten/koken-met-aanbiedingen-arretjescake-met-kruidnoten/ & kokenmetaanbiedingen.nl: kokenmetaanbiedingen.nl/recept/arretjescake-van-kruidnoten/