kerst-chocolade-best-wishes-maken-en-bestellen-chocstar

In juli waren de chocolatiers al volop aan het experimenteren om allerlei nieuwe chocolade combinaties te creëren, speciaal voor de feestdagen. Een van de nieuwkomers dit jaar is de ‘Best Wishes’ kerst choco. Dit is een chocolade kerstboom gemaakt van pure chocolade met cranberries, kokossnippers en gouden pareltjes. Oehh klinkt lekker...maarrrrrr  'hoe ontstaat zo’n nieuwe lekkere kerst chocolade combinatie eigenlijk?'. Een vraag die ons onlangs via Social Media werd gesteld. Marloes en Manuel, onze chocolatiers geven hier antwoord op...

Volop experimenteren met chocolade, vormen, toppings en ingrediënten

Marloes: 'Onze chocolade creaties zijn niet zomaar een ‘chocolaatje’, het is een beleving. Het ontwikkelen van nieuwe chocolade creaties is voor ons een groot feest. Ons doel is om verrassende smaaksensaties tot stand te brengen. De smaakcombinatie moeten perfect en in balans zijn. Daarnaast willen we natuurlijk dat de choco’s er mooi, leuk en uniek uit zien. De vormgeving en afwerking zijn hierbij erg belangrijk. Het draait om perfectie. Dit alles, samen met de liefde en passie die we hebben voor het maken van chocolade is de basis vanuit waar we keer op keer experimenteren'.

Marloes en Manuel weten zo'n beetje alles over het ambachtelijk bereiden van chocolade, de smaken en natuurlijk de vormgeving. Je noemt een gelegenheid of een sfeertje waar chocolade bij hoort en ze hebben allerlei nieuwe ideeën wat voor chocolade combinaties daar mogelijk bij passen.  Zij volgen dan ook geregeld cursussen via Callebaut.

Ja, oké maar hoe kom je dan op de combinatie van deze smaken en toppings?

Manuel: 'Tijdens het proces van experimenteren kijken we (1) naar bekende, traditionele smaken en maken hier vervolgens een geperfectioneerde uitvoering van en (2) creëren we juist verrassende nieuwe smaakcombinatie in mooie vormen met unieke toppings. Denk hierbij aan toppings zoals zeezout en peper.'

kerst-chocolade-best-wishes-brievenbus-cadeau

Hmmm...pure chocolade met cranberries

Tijdens het experimenteren voor de Best Wishes choco wilden we een bekende smaakcombinatie perfectioneren. Het zuurtje van de cranberry in combinatie met de pure chocolade zorgt voor een heerlijke frisse smaak. De kokossnippers en gouden parels zorgen voor de winterse en kerst uitstraling.

Gedurende zo’n proces testen we met allerlei soorten chocoladesmaken,  vormen in kerst sferen zoals kerstbomen en kerststerren en ingrediënten en toppings die horen bij deze periode van het jaar zoals kaneel, karamel, cranberries, kokossnippers, gouden parels en sterren. We strooien dit jaar zelfs met echt eetbaar goud.

En nu de naam van de Kerst choco...

Het is je vast wel opgevallen; de grappige, leuke en toepasselijke namen van de chocolade cadeaus. Van 'n kus door de brievenbus', 'een doosje vol liefde'  en 'thank you berry much' tot aan 'Je bent goud waard'. Deze namen schudt Annefrid (de Chief Executive Chocolate Maker Chocstar) zo uit haar mouw.  Ze proeft en ziet de nieuw ontworpen choco, laat het even bezinken, verplaatst zich in de gelegenheid (of ook wel genietmoment dat hoort bij de desbetreffende choco) en hoppa daar is de naam.

Wist je dat je de naam van jouw chocolade geschenk zelf kan aanpassen? Super handig, want zo pas je het cadeau volledig aan op de ontvanger.

'Best Wishes' kerst chocolade laten bezorgen

Helaas zijn vele van ons niet met de hele familie bij elkaar met Kerst en Oud en Nieuw. Wens jij dit jaar ook je vriend(in), je opa of oma of je zus de beste wensen met een gepersonaliseerd chocolade cadeau voor door de brievenbus?

Een tip; plan je kerstgeschenk alvast in en kies bij je bestelling eenvoudig een verzenddatum naar keuze. Het is momenteel erg druk bij PostNL. Houd daarom bij de keuze van je verzenddatum rekening met een mogelijke vertraging in de bezorging van jouw pakketje. Zo weet je zeker dat wij jouw chocolade geschenk op tijd verzenden.

 

Personaliseer nu jouw chocolade cadeau