Valentijnsdag Chocstar

14 Februari is het weer zo ver, ‘De dag van de liefde’. We hebben hier natuurlijk over Valentijnsdag. De dag waarop verliefde koppels naar de bios gaan en we onze geliefden en andere dierbaren verrassen met een kaartje, bloemetje of chocolade cadeautje. Althans hier in Nederland. In Finland staat ‘onze Valentijnsdag’ in het teken van je vrienden en heet het dan ook Vriendendag. En wist je dat in Duitsland Valentijnsdag wordt gezien als een ongeluksdag?

Hoe vier jij Valentijnsdag het liefst?

De dag van Valentijnskaartjes, chocolade en snoep

De manier waarop Amerikanen Valentijnsdag vieren, komt het meest overeen met hoe wij dit in Nederland doen. Amerikanen vieren het net wat ‘grootser’, in principe gaan ze helemaal los met Valentijnsdag. Zij geven, volgens RTL Nieuws New York gemiddeld 180 euro per persoon uit aan cadeautjes, kaarten, chocolade (harten) en snoep. Kaarten zijn hierbij het meest populair. Gezamenlijk kopen ze naar verwachting meer dan 100 miljoen wenskaarten speciaal voor Valentijn.

Iedereen verrast elkaar op deze dag van de liefde met chocolade, snoep en kaartjes. Ouders, kinderen, neven, nichten, vrienden en kennissen sturen elkaar allemaal verrassingen toe met persoonlijke boodschappen over vriendschap, waardering en liefde. In Amerika is niet chocolade (zoals in bijvoorbeeld Nederland) het meest populair als Valentijns lekkernij, maar hartjes met teksten erop zoals ‘kiss me’,‘I love you’ en ‘be mine Valentine’.

De dag van de man

Valentijnsdag in Japan, de grootste chocolade happening van het jaar, waarbij de dag met name in het teken staat van het gelukkig maken van mannen. Mannen worden hier op Valentijnsdag flink in de watten gelegd. Vrouwen kopen volop Valentijns chocolade voor alle mannen in hun leven; van hun geliefde tot aan neef, broer, vader en collega’s. Krijgen de vrouwen op deze dag ook iets terug? Ja, dankbaarheid! Zij hoeven geen cadeautjes te verwachten. Een maand later, op 14 maart (de Witte Dag) zijn de vrouwen aan de beurt en ontvangen zij de cadeautjes van de mannen.

Valentijnsdag als ongeluksdag...

In Duitsland vieren ze geen Valentijnsdag. 14 februari wordt namelijk gezien als ongeluksdag. 14 Februari is de geboortedag van Judas, de verrader van Jezus Christus.

Geen Valentijnsdag, maar Vriendendag

In Finland vieren ze Valentijnsdag met vrienden. In het Finns noemen ze het dan ook ‘Ystävänpäivä’, of ook wel ‘Friend’s Day’ (Vriendendag). Vrienden geven elkaar volop cadeaus, bloemen, kaartjes en chocolade. Wil jij dit jaar ook een vriend of vriendin verrassen met een cadeautje door de brievenbus? Check onze nieuwste chocolade combinatie ‘Hart van goud’. Dit is een prachtig en stoer chocolade hart in 3 verschillende chocolade smaken.

Een week lang Valentijn

In Argentinië wordt Valentijnsdag gevierd tijdens de ‘Sweetness week’ begin juli. Vrienden en geliefden geven elkaar snoep in ruil voor een kus. Ook in Taiwan vinden ze 1 dag niet voldoende. Daar wordt Valentijnsdag twee keer per jaar gevierd, namelijk op 14 februari en op 7 juli.

Hoe vier jij Valentijnsdag?

Dat Valentijnsdag er anders uit gaat zien dit jaar dan andere jaren is een feit, echter wees creatief en maak er wat moois van. Bij Chocstar doen wij Oempa Loempa’s allemaal wel ‘iets’ met Valentijnsdag. Zo verrast onze Chief Executive Chocolate Maker Annefrid haar zus elk jaar met een verrassing. Chocolatier Manuel is net opnieuw vader geworden en verrast zijn vrouw met een zelf samengesteld verwenpakketje. Josine verrast een familielid met het 'Knettergek op jou' chocolade hart van Chocstar en  Celine gaat Sushi maken met haar vriend.

Verras jij op 14 februari iemand met een chocolade cadeau van Chocstar? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. Share your story, stuur een e-mail naar relaties@chocstar.nl.

 

Personaliseer nu jouw chocolade cadeau