chocolade cadeau geven chocstar

Als je iemand vraagt ‘wat is het ideale moment om chocolade cadeau te geven?’ komen daar natuurlijk de hele bekende momenten voorbij: een verjaardag, Pasen, Moederdag, Sinterklaas en Kerst en natuurlijk Valentijnsdag.

Hier in het chocoladelab van Chocstar komen regelmatig ook onverwachte cadeaumomenten voorbij. Zo steeg in die immens koude vriesweek deze maand vrij snel de vraag naar onze chocolade callets. Niet zo verbazingwekkend natuurlijk want daar maak je de lekkerste warme chocolademelk van. Maar de week daarna toen we versnelt de lente ingingen, werden er steeds meer chocolade harten verkocht met boodschappen als ‘Met jouw arm in ’t gips en blauwe plekken op je bips geef ik jou graag ’n kus door de brievenbus’. Daar ging het hart van onze inpakkers (Oempa Loempa’s) wel een beetje van open, want lief zijn voor elkaar is toch het leukste wat er is?

Met jouw arm in ’t gips en blauwe plekken op je bips geef ik jou graag ’n kus door de brievenbus.

Is chocolade dan wel een passend cadeau?

Je kunt je afvragen of chocolade dan wel een passend cadeau is. Afgezien van dat wij natuurlijk vinden dat chocolade voor iedere gelegenheid een passend cadeau is, onderbouwen we dit maar al te graag. Naast dat onze chocolade heel erg lekker is, daar wordt je sowieso al blij van, bevat chocolade allerlei stofjes waarvan bewezen is dat ze je een ‘geluksgevoel’ bezorgen.

De geluksstofjes of de psychologie van chocolade?

Je hebt er vast al eerder over gehoord of gelezen en wat ons betreft is het hét excuus om chocolade te mogen eten: je voelt je werkelijk gelukkiger als je chocolade eet. In onze ‘9 feiten en fabels over chocolade’ kun je er alles over teruglezen. Maar misschien is de psychologie van chocolade nog wel belangrijker. Het bijbehorende geluksgevoel dat je krijgt bij het eten van chocolade zit namelijk ook een beetje tussen je oren. Van kleins af aan hoort chocolade bij allerlei fijne en gezellige momenten, de bekende chocoladeletter, kerstkransjes, paaseitjes, we kennen ze allemaal en hebben er leuke herinneringen aan. Om nog maar niets te zeggen over die lekkere chocolade harten. Deze positieve associatie helpt om nog sneller het geluksgevoel op te roepen als we chocolade eten. En tja, dat fijne gevoel van chocolade die smelt op je tong.. je zou er verliefd op kunnen worden!

Hoera voor chocola

Dus.. zit je met je pootje omhoog op de bank heel zielig naar de krokussen te staren en vind je jezelf stiekem toch wel ontzettend zielig? Laat dan nonchalant een paar keer weten dat chocolade je weer helemaal op zou vrolijken. Geen zin om te wachten op een gulle gever en het perfecte chocolade cadeau moment? Dan bestel je toch gewoon zelf onze verwenchoco’s. Met Pasen voor de deur kunnen wij je het Easterluxious pure chocolade ei aanraden, een van onze nieuwste chocolade creaties die is bestrooid met echt eetbaar goud. En hey...iedereen heeft recht op z’n geluksmomentjes, gips of geen gips, toch? All you need is chocolate!

 

Personaliseer nu jouw chocolade cadeau