Chocstar Blog

  1. Chocoladeletters, van welke smaak houd jij?

    Chocoladeletters, van welke smaak houd jij?
    Een witte chocoladeletter, een chocoladeletter van melkchocolade of toch die donkere pure letter, welke smaak vind jij het lekkerst? De voorkeur voor een bepaalde chocolade smaak schijnt veel te zeggen over je persoonlijkheid. Psychotherapeut Murray Langham beschrijft In zijn boek ‘Chocolate Therapy: Dare To Discover Your Inner Self’ hoe de keuze van de smaak en vorm van chocola veel vertelt... lees verder
  2. Laten we extra lief zijn voor elkaar! Juist nu.

    Laten we extra lief zijn voor elkaar! Juist nu.
    Je hoeft niet een fysieke arm om iemand heen te slaan om hem of haar te laten weten dat je er bent. Een kaartje, een appje, een cadeautje door de brievenbus. Sta even stil bij een ander, steek een hart onder de riem, laat weten dat je aan ze denkt in deze rare tijden....op afstand.❤️ Chocolade online bestellen? Alhoewel wij... lees verder
  3. Recept: Arretjescake met kruidnoten

    Recept: Arretjescake met kruidnoten
    Dit recept is een mooie aanvulling op het ‪‎arretjescake‬ recept van onze chief: Arretjescake met kruidnoten! Met Sinterklaas in aantocht is het tijd voor een recept met kruidnoten. Wat heb je nodig? - Kruidnoten (200 gram) - Chocolade (100 gram) - Donkere basterdsuiker (150 gram) - Cacaopoeder (60 gram) Hoe maak je het? 1. Smelt 150 gram boter in een... lees verder
  4. Chocus Pocus Recept: Arretjescake met pepernoten

    Chocus Pocus Recept: Arretjescake met pepernoten
    Chocolade, wij krijgen er geen genoeg van en dus delen we na de recepten van de chocoladefudge met pepernoten en de chocoladecake met pepernoten ook nog heel graag onze all time favorite: Arretjes Cake met Pepernoten. (Een mooie aanvulling op het ‪‎arretjescake‬ recept van onze chief dat we vorig jaar al eens deelden). Wat heb je nodig voor een Arretjescake met pepernoten ? 100 gram... lees verder
  5. Chocolade in de vorm van...jouw logo? Zeg het maar!

    Chocolade in de vorm van...jouw logo? Zeg het maar!
    Je bedrijfslogo laten bedrukken in chocolade...... We konden het stiekem al een tijdje maar aangezien we de techniek nu toch wel echt onder de knie hebben, hierbij een nieuwtje! Je kunt bij ons je eigen vorm in chocolade bestellen. Een bedrijfslogo in chocolade, een beeldmerk op een chocoladereep of een specifieke vorm in 2D of 3D, het kan! Bedrijfslogo in... lees verder
  6. ​Het verhaal achter de choco van Stephanie

    ​Het verhaal achter de choco van Stephanie
    In de afgelopen vier jaar ben ik bevallen van drie gezonde dochters. De gynaecoloog die me elke zwangerschap heeft begeleid verdiende meer dan de appeltaart die we de eerste twee keer aan haar gaven na de bevalling. Een personalized CHOCSTAR-reep moest het worden, mét een persoonlijke boodschap. Ze heeft de choco samen met de verloskundigen en verpleegsters opgesmuld en ze... lees verder
  7. 8 jaar Chocstar, dankjulliewel!

    8 jaar Chocstar, dankjulliewel!
    Een feestelijke dag vandaag, want alweer 8 jaar geleden is Chocstar gestart! Na maanden voorbereiden; nadenken over de verpakking samen met mijn zusje, de website bouwen, chocolade leren maken, heerlijke samenstellingen verzinnen, tekstjes schrijven voor op de website etc. etc. was het superspannend toen de website live ging...Na de eerste bestellingen van familie en vrienden volgden al snel bestellingen van... lees verder
  8. Sweet memories recept: Arretjescake

    Sweet memories recept: Arretjescake
    Verjaardagen waren bij ons thuis vroeger (en nog steeds overigens) altijd een groot feest. Volop Achterhoekse gezelligheid (ik ben opgegroeid in het mooie Exel, een gehucht bij het Gelderse Lochem) en een woonkamer vol met familie en vrienden. Een groot feest met slingers, cadeaus én arretjescake! Een superlekkere, maar oh zo ongezonde (#countthememoriesnothecalories) cake die mijn moeder de dag van... lees verder
  9. Waarom vieren we Moederdag?

    Waarom vieren we Moederdag?
    "Waarom vieren we eigenlijk Moederdag?", vroegen wij ons laatst af hier in het chocoladelab. Natuurlijk zijn we altijd superlief voor onze moeders (we hebben het hier natuurlijk ook over alle stief- en bonusmama's, oma's, overgrootmoeders en alle andere lieve vrouwen met een moederhart) maar één keer per jaar doen we extra ons best. Want op Moederdag verwennen we die moeders... lees verder
  10. Waarom eten we chocolade-eieren met Pasen?

    Waarom eten we chocolade-eieren met Pasen?
    Een extra dagje vrij, de Paashaas, chocolade eieren verstoppen, een lekkere Paasbrunch én natuurlijk een supergoed excuus om voor jezelf een gepersonaliseerd chocolade ei te bestellen of iemand anders te verwennen met unieke chocolade-eitjes (heel makkelijk te bestellen via onze website, net als al onze andere Paas chocolade cadeaus. ;)) Ook hier in het chocoladelab moeten we stiekem bekennen dat... lees verder