wat-is-ruby-chocolade-chocstar

 

Ruby chocolade, ook wel geïntroduceerd als de vierde chocoladesmaak, is een roze chocolade. We hebben het niet over chocolade met een kleur- of smaakstof, het gaat over een ‘natuurlijke chocolade smaak’. Ruby chocolade is chocolade, geboren uit de Deruby cacaoboon en roze van kleur. Een vaker voorkomende uitspraak is dan ook 'Wat is die roze chocolade?'. De roze kleur komt uit de cacaoboon zelf en is dus niet toegevoegd door middel van kleur- en smaakstoffen. Wat is ruby chocolade, hoe is het ontstaan en waar smaakt het naar? Onze chocolatiers Marloes en Manuel geven je het antwoord op deze vragen.

Hoe is ruby chocolade ontstaan?

Als we de geschiedenis induiken van ruby chocolade, dan gaan we eigenlijk niet zo ver terug. Deze chocolade smaak is namelijk vrij jong. We komen uit bij onze leverancier Callebaut (de grootste chocoladeproducent ter wereld).
Een van de cacao experts van Callebaut ontdekte meer dan 10 jaar geleden, dat bepaalde componenten in de deruby cacaoboon een chocolade opleverde met een rozerode kleur en een fruitige smaak, die uitzonderlijk was (en nog steeds is). In totaal heeft Callebaut 13 jaar gewerkt aan de ontwikkeling van deze chocolade smaak. In 2009 heeft Callebaut al patent aangevraagd voor deze roze vorm chocolade. Best uniek als je je bedenkt dat de laatste chocoladesmaak meer dan 80 jaar geleden is ontstaan (namelijk witte chocolade). In 2017 liet Barry Callebaut de wereld kennis maken met de door hem ontwikkelde nieuwe chocolade smaak.

 

Ruby chocolade is 80 jaar na de introductie van witte chocolade ontstaan en is door Barry Callebaut geïntroduceerd als dé vierde chocoladesmaak.

 

Hoe smaakt het?

Ruby chocolade smaakt zoet, licht zuur en toch ook fris en fruitig. Je proeft een combinatie van bessen en frambozen en ook yoghurt. Wat ons betreft is het een chocoladesmaak die nog meer ‘verleidt’ dan de andere chocolade smaken.

Dus hoe smaakt het? Het is eigenlijk een perfecte combinatie van:

  • Zoet
  • en lichtzuur
  • met een frisse en fruitige smaak

Naast dat de chocolade er prachtig uit ziet… smaakt het dus ook nog eens onwijs lekker. En bovenal, de bijzondere smaak en kleur is bereid zonder toegevoegde smaakstoffen. We love it!

Onze chocolatiers hebben dan ook speciaal voor Valentijnsdag en Moederdag een chocolade hart gemaakt van ruby chocolade.

Ruby chocolade hart ChocstarEen chocolade hart 'Love is in the air'

Onze nieuwe ‘Love is in the air’ chocolade hart is gemaakt van ruby chocolade. Deze pracht en praal zetten we graag even in het zonnetje. We zijn er stiekem best wel een beetje trots op. Het chocolade hart is gedecoreerd met gedroogde aardbeien, gedroogde bloemen en stukjes witte chocolade. Met dit hart ga je zeker indruk maken!

Kelly bestelde het 'Love is in the air' chocolade hart voor haar gezin:

Het hart is een stevig, dik stuk chocolade, wat er echt super uit ziet. Als je dit als cadeautje krijgt, voel je je zeker erg speciaal. De smaak was erg verrassend: een beetje licht zuur, door de ruby chocolade en de aardbeien, en niet té zoet. Mijn oudste dochter was ook helemaal weg van deze smaak.

Van welke chocoladesmaak jij ook houdt, onze chocolatiers ontwikkelen chocolade cadeaus en chocolade harten van elke chocolade smaak; ruby chocolade, witte chocolade, melkchocolade en pure chocolade. En kun jij echt niet kiezen? Dan maken zij ook geregeld chocolade combinaties met 3 verschillende smaken of chocolade boxen met allerlei verschillende chocoladereepjes.

Ruby chocolade, pistachenoten en stukjes nougat

Speciaal voor het 10 jarige bestaan van Chocstar hebben onze chocolatiers naas onze nieuwe chocolade cijfers ook 5 (h)eerlijke chocolade reepjes samengesteld tot een cadeau; De Chocstar's feest favorietjes. 5 favorietjes in een nieuw jasje van een van onze chocolatiers. Een van de favorietjes bevat ruby chocolade; ruby chocolade, pistachenootjes en stukjes nougat. Tip vanuit het chocoladelab; deze mag je echt niet missen!

 

Personaliseer nu jouw chocolade cadeau